Tăiem „hârtiile“

DEBIROCRATIZAREA ACTIVITĂȚII DIDACTICE DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

MESAJUL MINISTRULUI EDUCAȚIEI

Dragi colegi, cadre didactice!

Cunosc la fel de bine, ca fiecare dintre dumneavoastră, ce presupune activitatea didactică și cât de mult este ea împovărată artificial de hârtiile pe care trebuie să le întocmim pe parcursul unui an școlar.

Rolul nostru, al cadrelor didactice, este acela de a fi alături de elevi și toate activitățile pe care le facem trebuie să fie orientate către aceștia.

Vă invit să tăiem împreună hârtiile, adică să eliminăm cu obiectivitate și cu responsabilitate din activitatea noastră tot ceea ce ne abate atenția de la elevi sau ne ocupă timpul pe care ar trebui să îl alocăm lor.

Nu este un demers ușor, pentru că în comunitatea noastră, a cadrelor didactice, hârtia" a fost ridicată în timp la mare rang, dar am mare încredere că vom readuce normalitatea în sistemul educațional și din această perspectivă.”

Monica Cristina Anisie


Experiența ta didactică contează!

Contribuie la identificarea „hârtiilor" și activităților care nu sunt necesare în activitatea didactică.CE AM FĂCUT PÂNĂ ACUM

  • Am conștientizat faptul că activitatea didactică este, uneori, sufocată de birocrație
  • Am constituit un grup operativ de analiză care va realiza instrumentele de consultare, va analiza propunerile și va întocmi un raportCE URMEAZĂ SĂ FACEM

  • 29 noiembrie - Termenul până la care Grupul de lucru va realiza instrumentele de consultare publică
  • 30 noiembrie -13 decembrie - consultarea publică a cadrelor didactice din sistem.
  • 14-20 decembrie - elaborarea Raportului de propuneri de debirocratizare a activității didacticeIMPLEMENTAREA

Începând cu semestrul al II-lea al anului școlar curent, vom porni implementarea măsurilor propuse de Grupul operativ de "tăiat hârtii".

Măsurile care nu necesită modificări legislative vor fi operate imediat, iar pentru celelalte vom face demersurile necesare.

Ne dorim ca anul școlar următor, 2020 - 2021, să înceapă ALTFEL!